Перейти до змісту
  • 0

ZDSimulator виходить у стім чи треба його покупати ще раз?

Питання

У телеграм каналі zds я побачив таке повідомлення ми впевнені що виходимо у стім та таке питання чи треба його покупати ще раз? Чи безкоштовну версію гри ми завантажуємо а через сайт повну версію покупаємо? Дякую за увагу чекаю на відповідь 

Посилання на коментар
https://forum.zdsimulator.com/topic/7235-zdsimulator-vihodit-u-stim-chi-treba-yogo-pokupati-sche-raz/
Поділитись на інші сайти

Рекомендовані повідомлення

• 0

Прикра ситуація.

Зміни суттєві. По факту ми відкочуємось в часи коли не було нічого. Не факт, що зміни будуть на краще, але для того щоб хоча б користуватися напрацюваннями минулих років, доведеться це все купувати за грошву, в т.ч. і старі недосконалі доповнення, бо доступ до всього цього закривається. Відмовки про "можете користуватися старою версією, вона залишається пожиттєво" - фігня. Самі ж кажете, оновити ключ за потреби - не вийде. А отже досить зловити зліт системи чи ще щось і можна воду зливати.

Я не найактивніший учасник форума, але загалом, наразі це вистріл у ногу. Звісно, не володію повнотою інформації, але здається це якщо не вб"є то добряче підкосить форум. Прагнення заробити на творінні, цілком логічне. Але стрьомно виглядає особливо враховуючи, що наразі пропонується до покупки лише те, що ще учора вільно поширювалося, а головне - більшість, це застарілі розробки. І без них не гуд, і не солідно їх торгувати. А нового поки нічого. 

Вірним було б торгувати новим. 

Нехай не образяться на мене чутливі розробники. Я лише висловлюю свою опитку. 

На засипку запитання, більш посвяченим людям. Тепер і авторські розробки будуть фактично неможливими, редактори також будуть вилучені з доступу? Себто люди більше не зможуть вільно створювати доповнення і ділитися ними? Все необхідно буде інтегрувати в тренажер через адмінку? Навіть умовний сценарій, з розряду "для себе любимого"?

Якщо так, то це шкідливо для розвитку проекту, якщо такий є в планах, адже левова частка прогресу і еволюції тренажера - робота ентузіастів, що не входять в команду проекту. Зокрема й ті, хто тепер в команді, перед цим провели чимало роботи для тернажера.

Посилання на коментар
https://forum.zdsimulator.com/topic/7235-zdsimulator-vihodit-u-stim-chi-treba-yogo-pokupati-sche-raz/page/2/#findComment-128493
Поділитись на інші сайти

• 0

Николай, что касается спонсоров, никто спонсоров не забыл, по этому, тех спонсоров которые внесли сой вклад в разработку симулятора рассматриваются приятные пряники на стим версию. Что касается так названых бесплатных приложений, так они у вас имеются в старой версии симулятора 58.008. У вас их никто не отбирал, пользуйтесь. А что касается стима, то почему вы считаете. что люди которые делали разные дополнения должны были делать за даром всё? Ведь с вашей стороны проехать маршрут на каком -то локомотиве с новой перекраской это по времени максимум 4 часа, и вы от этого получили приятное время провождение, а тот кто делал, тот потратил месяцы и даже годы своего личного времени и за это не поучил ничего кроме критики. Не справедливо. Если вы уж бывалый пользователь, то для вас  открыто много дополнений  сайте, а вот для новых пользователей это уже не бесплатно .  Потом вы должны понимать, что никакой проект бесплатно не появляется, везде нужны финансы для разработки. За даром никто работать не будет. По этому покупая стим версию вы поддерживаете развитие ZDSimulator. Так же разработку новых маршрутов, локомотивов. Обновление или улучшение старых моделей. Изменение вообще систему движения поезда по путям, уменьшение радиусов в кривых. Возможность добавления звуков в симуляторе не использования сторонних программ. Планов много, по мере развития много изменений планируется и уже делается. 

Посилання на коментар
https://forum.zdsimulator.com/topic/7235-zdsimulator-vihodit-u-stim-chi-treba-yogo-pokupati-sche-raz/page/2/#findComment-128501
Поділитись на інші сайти

• 0

Дякую за відповідь.

Почну з головного. Я ж і не мав на увазі, що має бути прямо халява. Знову ж, я поки лише поверхнево оцінив зміни про які вичитав. Я лише мав на увазі, що загалом з переходом у стім, фактично тренажер робиться майже голим босим і треба трохи витратитися на набір інструментів. Звісно, що праця повинна винагороджуватися, я тут тільки за. Просто цілком природньо, що коли контент котрий роки був безплатним, якийсь умовний застарілий маршрут без якісних змін, стає раптово платним, це дещо дивно. Як приклад, Ковель-Ківерці.

Щодо спонсорів, я правду кажучи, навіть не мав на увазі цього, але раз уже зачепилося. То чи можна трохи розкрити, що там про плюшки спонсорам? Хоча б в приватні, або посиланням, де почитати. Загалом, і в тему спонсорства і щодо оплати праці розробників, я б радо підтримав проект новим донатом. Хоч останній був давненько, якщо не помиляюсь останній стосувався оплати розробки електросхеми для ЧС7, за який я дуже вболіваю. Проте минуло чимало часу, але з локомотивом змін ніяких не відбулося і мій, хай і не значний, та все ж вклад - не дав плодів. Нажаль. Розумію, що робота за цим проектом справа складна і трудомістка. Так завжди було і вимагати тут чогось - негарно. Проте в випадку з ЧС7, фактично був цілеспрямований збір коштів на конкретну роботу. Тож шкода що не здійснилося, поки що.

Ще момент, про який писав вище, це користування старою версією. Вона то доступна. Але досить щоб злетів ключ, з якихось причин, і карета перетворюється на гарбуз. А все те завантажене досі добро стає безтолковим. Адже його вже не застосуєш. А новий ключ на ту версію, як уже оголошено отримати буде не можливо.

Також питання. Чи правильно я розумію, що форум буде добряче почищеним і матеріали також з нього зникнуть? фактично він перетвориться на курилку, не більше.

Ну і питання, на яке нажаль не було відповіді. Тепер відповідно вбивається будь яка приватна ініціатива, як я розумію, адже при бажанні створити хоча б сценарій, як мінімум для себе любимого, його не можливо буде інтегрувати в тренажер, позаяк повністю змінюється вся конструкція. Я вірно розумію? 

Тим більше, якщо людина хоче поділитися напрацюванням зі спільнотою, зокрема безоплатно, це можливо буде лише через запит до розробників за інтеграцією і поширенням. Уже ж не вийде просто поширити через обмінник.

Отакі от питання. Буду вдячний за відповіді.

Посилання на коментар
https://forum.zdsimulator.com/topic/7235-zdsimulator-vihodit-u-stim-chi-treba-yogo-pokupati-sche-raz/page/2/#findComment-128502
Поділитись на інші сайти

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете написати зараз та зареєструватися пізніше. Якщо у вас є обліковий запис, авторизуйтесь, щоб опублікувати від імені свого облікового запису.
Примітка: Ваш пост буде перевірено модератором, перш ніж стане видимим.

Гість
Відповісти на питання...

×   Вставлено із форматуванням.   Відновити форматування

Дозволено використовувати не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудована.   Відображати як звичайне посилання

×   Ваш попередній контент було відновлено.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставляти зображення безпосередньо. Завантажуйте або вставляйте зображення за посиланням.

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.